TEČAJ JAHANJA

Ovaj program je osmišljen kao informativno-edukativni program u trajanju od 20 termina u trajanju 1h 2-3 puta tjedno. Tečaji se odvijaju u ograđenom prostoru, parkuru. Kandidati mogu biti djeca od 10 god i odrasle osobe.

Tečaj jahanja sastoji se od 2. stupnja:

  • I. STUPANJ: Program je prilagođen za kandidate bez prethodnog znanja o jahanju i konjima. Početni sati jahanja su na lonđi, a do kraja tečaja kandidat samostalno upravlja konjem u hodu i kasu. Kandidat stječe znanje pravilnog prilaženja i ophođenja sa konjem, timarenja konja, osedlavanja i rasedlavanja konja. Osposobljava se za samostalno vođenje konja „na ruku“, pojahivanje i sjahivanje, osposobljava ga se za samostalno kretanje i zaustavljanje konja, te jahanje u hodu i kasu. Kandidat uči držati pravilan stav i ravnotežu na konju. Uči osnovne elemente dresurnog jahanja.
  • II.STUPANJ: Program je prilagođen za kandidate koji imaju osnovna znanja konjogojstva i jahanja, neovisno o tome gdje su ta znanja stekli, uz prethodno utvrđivanje znanja. Cijeli tečaj kandidat jaši samostalno u hodu, kasu i galopu (ako je kandidat fizički i psihički spreman). Jahači nadograđuju stečeno znanje i dodatno rade na osnovnim elementima dresurnog jahanja, odnosno jašu jednostavne dresurne programe.
2014_03_09_7451114_c